WoW event #Nödvändigkonst

WoW events initiativ hjälper familjer att samlas kring ett gemensamt projekt

https://eventeffect.se/wow-events-initiativ-hjalper-familjer-att-samlas-kring-ett-gemensamt-projekt/?fbclid=IwAR07DDien9T_fpaGcZySI_HBqJbcFrXFrFLW19dtZpMiS7h7f-eDldQGsfw

Nödvändig Konst är ett nytt konstprojekt som ska uppmuntra till kreativitet i hemmen mitt i rådande corona-tider. Med den tomma toarullen som medel utmanas nu Sveriges hushåll att skapa härlig toarulle-konst med hemmet som inspiration. Gamla som unga, familjer som singelhushåll uppmanas nu att börja kreera och skicka in sina bidrag. Efter sommaren koras tre vinnare av en utvald jury. Bakom initiativet står WoW Events och för de 5000 första bidragen skänker Nödvändig konst 1 krona/bidrag till förmån för BRIS.

Nödvändig Konst – Toarullar inspirerar till skapande! 

Nödvändig konst finns på Instagram och Facebook och alla toarulle-alster publiceras under #Nödvändigkonst. Skojiga, praktiska, vackra eller fula, alla bidrag är välkomna under #Nödvändigkonst. 

– Vi vill motivera människor till kreativitet i hemmet med den tomma toarullen som verktyg. En annorlunda utmaning för alla som måste vara hemma i dessa svåra tider. Och toarullar, ja det tror vi det finns gott om fortfarande, säger Helene Fogelström på arrangerande WoW events. 

Initiativet är också ett sätt att hjälpa familjer att samlas kring ett gemensamt projekt. Samtidigt vill arrangören uppmärksamma och sätta ljus på familjer och framför allt barn som inte kan gå på sina vanliga aktiviteter och har det tufft under karantän och isolering. För de 5000 första bidragen skänks 1 krona/bidrag till förmån för BRIS. I juryn sitter Bea Szenfeld tillsammans med Nassim Al Fakir och Helene Fogelström. 

Förhoppningen är att ställa ut verken digitalt senare i år på ett galleri eller publik plats i Stockholm, allt beroende på hur många bidrag som kommer in till tävlingen. Lotta Karlsvärd som stod bakom kampanjen 2014 kommenterar: 

– Det är underbart att den här idén kan återanvändas och riktas till alla i Sverige i en tid som behöver lite ljus och glädje. 

Vinnarna av nödvändig konst erhåller ett presentkort på en upplevelse värd 500 kr och utses i slutet av sommaren. Sista datum att skicka in ditt/dina bidrag är 31 juli 2020. Lycka till, och kom ihåg, det är bara fantasin som sätter gränser! 

Följ alla bidrag på #nödvändigkonst Instagram: @nodvandigkonst Facebook: Nödvändig konst 

Mer info om tävlingen: 

Vi vill med denna tävling uppmuntra till kreativitet i hemmen och framförallt rikta oss till barnfamiljer för att samlas kring gemensamma projekt så här i karantäntider. Toalettrullar har det ju skrivits en hel del om så vi tänkte ta rygg på den ”hypen” men viktigt att det blev till förmån för BRIS.

Vi kom då på att WoW events 2014 hade i uppdrag från Jernhusen att inviga toaletterna på centralstationen i Stockholm och i samband med detta auktionerades klänningen ut till förmån för World Toilet day den 19 november 2014 för att belysa sanitet som en mänsklig rättighet och World toilet day är en officiell FN dag. Vi blev också då nominerade till Svenska Designpriset för en skapelse som sticker ut – och vann silver i tävlingen.

Klänningen var ett riktigt konstverk skapad av just toalettrullar och Swarowski kristaller. Den finns fortfarande att se i en monter på centralstationen.